انواع روکش MDF

انواع روکش MDF

انواع روکش MDF

انواع روکش MDF برای افزایش زیبایی محصولاتی که با چوب و ام دی اف تولید می شوند، استفاده می گردد.

این روکش ها زیبایی خاص و دلنوازی به محصولات چوبی و ام دی اف می بخشند. در واقع MDF به تنهایی زیبایی خاصی ندارد ولی با روکش های MDF ساماران است که طرح و رنگی زیبا و چشم نواز به خود می گیرد.

انواع مختلفی از روکش ها وجود دارد که هر کدام ویژگی های مخصوص خود را دارند. این روکش ها برخی مقاوم هستند و در طرح و رنگ مختلفی عرضه می شوند و برخی هم تنوع طرح و رنگ زیادی ندارد یا مقاومت چندانی در برابر رطوبت و عوامل آسیب زا مختلف از خود نشان نمی دهند.

انواع روکش ام دی اف از لحاظ جنس با هم تفاوت هایی دارند که در زیر به ذکر هر یک از آن ها می پردازیم و ویژگی هایی از آن ها را با شما به اشتراک می گذاریم:

روکش اکرلیک - روکش لمینت - روکش ممبران - روکش هایگلاس - روکش ملامینه - روکش کاغذی - روکش چوبی - روکش UV

 

انواع روکش ام دی اف از براق تا مات به شما این امکان را می دهند که دکوراسیون خود را متناسب با سلیقه و ایده خود تکمیل کنید.

 یکی از ویژگی های ام دی اف که باعث کاربرد گسترده آن شده است، همین تنوع بالای آن است.

فرقی نمی کند که بخواهید دکوراسیون مینیمال و مدرنی داشته باشید یا طرفدار طرح های کلاسیک هستید؛ در هر صورت با استفاده از انواع روکش ام دی اف می توانید گزینه های مختلفی را برای دکوراسیون آشپزخانه یا خانه خود انتخاب کنید. 

انواع روکش ام دی اف چیست؟

در پاسخ سوال باید بگویم که بهترین روکش ام دی اف، کاملا به نیاز شما و محلی که ام دی اف را در آن به کار می برید، بستگی دارد.

در واقع نیاز شما کاملا بر نوع روکش، ضخامت و استاندارد برند تولید کننده ام دی اف اثر دارد . 

 

روکش اکریلیک – خوب، اما غیر اقتصادی

روکش اکریلیک یکی از انواع روکش کابینت های ام دی اف است که ظاهری براق دارد. روکش اکریلیک نوعی روکش ترموپلاستیک است و دارای انعطاف پذیری و شکل گیری بالایی است.

جنس این روکش از اکریلیک تری هیدرید آلومینیوم، رزین های اکریلیک و رنگ های مختلف است. این روکش به میزان کمی دارای سطح براق تری نسبت به روکش هایگلاس است. به همین دلیل ظاهری مدرن و متفاوت به آشپزخانه شما می دهد.

روکش‌ ام دی اف ترموپلاستیک

این روکش یکی از محبوب‌ترین‌ها در میان روکش‌های مصنوعی چوب است. این نوع روکش در نقش‌ها و طرح‌های متنوع و ساده وجود دارد، دارای ضخامت زیادی است و روی نئوپان و ام دی اف کار می‌شود. تنوع رنگ این روکش به حدی بالاست که گاهی تمایز این روکش با چوب طبیعی بسیار سخت می‌شود. به دلیل انعطاف پذیری بالا، این روکش بیشتر برای ساخت نوار لبه و روکش کردن پروفیل‌ها و نوار لبه‌های فرم دار و فرز خورده مورد استفاده قرار می‌گیرد.‌ این نوع روکش ها شامل روکش پی وی سی و ورق‌های اکرولیک است که روکش pvc یکی از پرمصرف‌ترین آنها می‌باشد.

روکش های کاغذی یا همان لترون

 همانگونه که در مقاله های دیگر با ما چوب به صورت کامل تر به این عنوان پرداخته شد ، لترون نام یکی از تولیدکنندگان آلمانی کاغذ است. این روکش به خاطر عیوبی همچون مقاومت کم در برابر رطوبت ، خش پذیری بالا و لک پذیری ، امروزه جای خود را به سایر روکش ها داده است و می‌توان گفت در کل از ضعیف ترین روکش ها به شمار می آید. شاید در سال‌های اخیر دیگر کسی به عنوان روکش ام دی اف از آن استفاده نمایند.

روکش لمینت:

ام دی اف با روکش لمینت را در بازار به صورت براق، مات و یا دانه ای می توانید پیدا کنید. باید بدانید تنوع طرح و رنگ بالا، مقاومت خوب در برابر رطوبت و قیمت نسبتا به صرفه از مزایای این روکش است.

اما در مقابل ورق های MDF با روشک لمینت، مقاومت نامناسبی در برابر خط و خش، خوردگی و حرارت دارند.

نکته: برای رفع نقاط منفی که در بالا معرفی کردم، روکش های لمینت فشار بالا یا HPL را تولید کرده اند که در برابر خش پذیری و حرارت مقاومت بالایی دارد.

روکش :PVC

پلی وینیل کلراید که مخفف کلمه پی‌وی‌سی (PVC) نوعی پلاستیک بسیار پرکاربرد است و در شرایط حاضر یکی از ارزشمندترین محصولات صنعت پتروشیمی است. به طور عمومی بیشتر از ۵۰٪ از پی وی سی ساخت بشر در ساختمان سازی استفاده می‌شود؛ زیرا پی وی سی ارزان بوده و به سادگی سر هم‌بندی می‌شود. در سالهای اخیر پی وی سی جایگزین مواد ساختمان سازی سنتی نظیر چوب،سیمان و سفالدر بسیاری از مناطق شده است.

با وجود ظهور یک ماده ایده‌آل در ساختمان سازی همچنان نگرانی در رابطه با هزینه پی وی سی برای محیط زیست طبیعی و سلامتی انسان وجود دارد.

روکش های پلی ونیل کلراید یا همان پی وی سی در طرح ها، رنگ ها و ضخامت های بین ۰.۲ تا ۳ میلیمتر عرضه می شوند. قابلیت انعطاف پذیری آنها زیاد است و از آنها برای سطوح صاف و ابزار خورده و فرم دار، مانند درهای کابینت آشپزخانه و همچنین نوارهای لبه استفاده می شود. انعطاف بسیار خوب روکش PVC خصوصاً وقتی که داخل پرس ممبران حرارت می‌ بیند باعث می‌ شود که بتوان نقوش بسیار ریز و ظریف،‌ ابزار خورده‌ های عمیق، اشکال با شعاع‌ های کوچک و سخت را با آن روکش کرد.